Elolvasásuk és betartásuk kötelező. A nem ismeretük nem mentesít a büntetés alól, a szabályok be nem tartása akár azonnali bannoláshoz vagy törléshez is vezethet!
 

1. A fórumon kötelező a netikett betartása. Ha ez még nem történt meg eddig olvasd el, vagy ha már igen akkor is jó ha átfutod még egyszer. Ezeken a linkeken megtalálhatod:

Számtech kultúra/ magyar netikett

Wikipédia/Netikett

2. A játékba csak az kezdhet bele, aki írt előtörténetet és azt egy moderátor vagy admin elfogadta. Enélkül nem írhat senki játékszínhelyekre. Aki tanonc státuszt kapott, elsőként csak a Vadásztréning topikba írhat. Másképpen a moderátorok jogosultak az ilyen postokat figyelmeztetés nélkül törölni!

3. Már más univerzumokban létező karaktert csak akkor indíthatsz, ha arra előtte engedélyt kaptál egy moderátortól! (szuperhősöket nem kívánunk látni a játékban )

4. A fórumra csak az regisztrálhat azonosítót, aki előzőleg már megírta a karaktere előtörténetét, azt vendégként a fórumra feltette és a staff elfogadta. Csak 16 évet betöltött usereket várunk!

Más regisztrációt csak különleges esetekben fogadunk el, az egyéb regisztrálókat felszólítás nélkül töröljük.

5. Az egy user által irányított játékos karakterek száma maximum három lehet ezen a fórumon. Ha új karaktert indítasz, azt kérjük előtte jelezni a staff irányába! Ugyanez vonatkozik a sorozatból ismert karakterek igénylésére is!

6. A játékos és nem játékos karaktereknek választott avatár és kinézet nem változtatható, csak kivételes esetben! Ez nem vonatkozik a démonokra, mert náluk a gazdatest változhat, illetve alakváltó lényekre. Az avatárok szélessége maximum 140 pixel lehet, ajánlott méret: 140x210 pixel. Rajzolt és anime avatarok nem megengedettek.

7. Ügyelj rá, hogy csak a saját karakteredet és saját nem játékos karaktere(i)det irányítsd, senki másét (kivéve, ha erre engedélyt kaptál) Ez vonatkozik a kalandmesterek által a kalandokon belül szerepeltetett NJK-re is!

8. Nem mindenki rendelkezhet írói vénával, azonban kérjük, hogy törekedjetek az igényes, stílusos reagokra. Az egysoros postokat kérjük kerülni, még párbeszédnél is legyen meg a 8-9 sor! Lehetőleg jól érthetően fogalmazzatok a félreértések elkerülése végett! A helyesírásra is ügyeljetek! Egy játékos karakter postjában a minimum szavak száma 100, ez körülbelül kilenc sor.

9. Hagyj időt a játékostársa(i)dnak is, hogy lereagáljanak egy helyzetet! Ne dönts el mindent helyettük, ha egy csapat vagytok és főleg harcban nem győzhetsz le egy ellenfelet egyetlen reagban, míg a másik meg sem bír moccanni! Más karakterét csak előzetes megbeszélés és a staff egyetértése esetén ölheted meg!

10. Az észrevételeket, karakteren kívüli kommentárokat ne a helyszínekre írjátok, hanem lehetőleg másutt beszéljétek meg. Van fórumchat, privát üzenet és csevegő topik, úgyhogy ne a játékba rondítsanak bele a megjegyzések!

11. A postolási sorrendet az egyes helyszíneken be kell tartani, kivéve, ha egyeztettetek arról, hogy eltértek ettől vagy különleges helyzet áll elő és egy moderátor vagy kalandmester ezen változtat. Mindenkit be kell várni, hisz bárkinek közbe jöhet ezer ok, ami miatt nem tud írni egy ideig. Ha huzamosabb ideig távol lesztek, ezt lehetőleg tudassátok velünk a "Ki mikor nem tud lenni?" topikban!

12. Aki 2 napig nem ír egy kalandba, ahol esetleg többen is várnak a postjára és nem jelenti be vagy tudatja valamilyen módon társaival, hogy meddig lesz távol, azt kihagyjuk egy vagy két körböl, hogy ne tartsa fel a játékot. Ha nagyon szükséges, a staff mozgathatja is kis mértékben "az útban levő" karaktert.

13. A karakter gondolatait ~ ~ jelek közé tesszük, a kimondott szöveget pedig gondolatjelekkel jelöljük (-)

14. A helyszínváltást mindig jelölni kell. A helyszínnél, amit épp elhagy a karakter //folyt.köv. következö helyszín neve // kerüljön a post végére, hogy tudjuk, hová szándékozik menni az illető. Az új helyszínen pedig az első post elején //előző post: előző helyszín neve // jelöli a váltást. Más rövidítés: p.p. previous post

15. Topikot, helyszínt a játéktéren csak staff tagok hozhatnak létre. Ha valakinek szüksége van valamilyen helyszínre, akkor jelezze és megcsináljuk. Ez alól kivétel a városokban a "Játékosok lakásai" és a "Buli kalandok" rész, itt lehet új kalandot indítani. Kikötés, hogy csak az ezen a fórumon regelt karakterrel lehet benne játszani (kevés kivétellel).

16. Mivel ez mégis csak az Odaát világa, a káromkodásokat a játékon belül nem tiltjuk olyan szigorúan. Ha ilyen szavakat használsz azt kérjük röviden, ne ez töltse ki az egész hozzászólásodat. Felesleges káromkodásokat és esetleges elfajulásokat töröljük illetve megelőző figyelmeztetéseket teszünk. Egymás sértegetése pedig eleve nem idevaló, a nézeteltéréseket máshol tisztázzátok! (Ajánlatos a csúnyább szavakat kicsillagozni )

17. Ha bármilyen szabálytalanságot látsz amit a moderátorok figyelmen kívül hagytak kérjük privát üzenetben jelezni a staff felé!

18. A kezdő, tapasztalatlan szerepjátékosokat támogassátok és segítsétek! Mindenki volt kezdő, legyen mindenki türelemmel, ha valakinek még csiszolnia kell a hozzászólásait!

19. Erotikus tartalmú reagokat írni csak burkoltan, és finoman szabad, a durvábbakat törölni fogjuk! A lényeg:virágnyelven fogalmazás és 18-as karika! Pornografikus tartalmú írásokat semmilyen körülmények között nem szabad közzétenni a fórumon, még előzetes megjelölés, bejelentés után sem!

20. Hozzászólások, amelyek az erőszakos cselekedeteket éltetik, helyeslik, sőt reklámozzák, nem kerülhetnek fel avagy azonnal töröljük őket! Ugyanez vonatkozik ilyen tartalmú képekre és más információkra is!

21. A társalgó témákban tilos mindenféle vallási, etnikai és más jellegű megkülönböztetés. A játékon belül toleráljuk egy bizonyos szintig, ha ez egy karakter jelleméhez tartozik, de akkor is csak nagyon finoman lehet fogalmazni, utalni az illető karakter nézeteire! Ilyen kihágás miatt legfeljebb csak egyszer figyelmeztetünk valakit, utána a user bannolása következik!

22. SZIGORÚAN TILOS más szerzők műveit a fórum bármely területén engedély nélkül felhasználni! Természetesen idézni lehet, de akkor kéretik feltüntetni a szerzőt!
Ugyanez vonatkozik a fórumon közzétett írásokra, ezek is szerzői jogvédelem alatt állnak és tilos ezeket máshol felhasználni engedély nélkül!

23. A fórumban reklámozni a staff engedélye nélkül tilos!

24. A feltölthető képek maximális mérete a fórumban 640x380 pixel!

Az Adminisztrátorok a Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállalnak!

 Fórumhasználat


A fórum használatához az itt leírt szabályokat kell alkalmazni!
A szabályok módosításának jogát fenntartjuk, melyről a felhasználókat nem vagyunk kötelesek értesíteni.
A mindenkor érvényes szabályok itt olvashatók!

- Fórum teljes körű felhasználása ingyenes valamennyi felhasználónk részére. A fórum jelentős része csak regisztráció után olvasható. Mindenki azzal a névvel regisztráljon, amely a játékos neve lesz, tehát egy keresztnév és egy vezetéknév ( pl. Tom Dawson)

- A fórumot moderáló csoport fenntartja a jogot, hogy reklámokat helyezzenek el a fórum felületén.

- A fórumban kerülni kell a kiskorúak fejlődését negatívan befolyásoló hozzászólások, képek és egyéb információk közlését, vagy az effajta tartalmakat előzetesen jelölni kell.

- Fórumos regisztrációja után felhasználói nevét és jelszavát nagy óvatossággal kezelje, mert ezek biztonságos tárolásáért kizárólag Ön felel. Valamennyi fórumos aktivitásért, amely az Ön felhasználói neve alatt történik, Ön a felelős. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba az adminisztrátorral. A felhasználók adatait nem adjuk ki harmadik fél részére!

- Sem az adminisztrátori csoport, sem más felhasználók a Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállal.

- Nem használhatja Fórumunkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik más felhasználók vagy emberek jó ízlését, erkölcsi meggyőződését. Az ilyen témákat azonnal és figyelmeztetés nélkül töröljük.

- Nem használhatja Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre előzetes engedélyt kér.

- Szigorúan tilos a fórumfelhasználók személyes adatainak technikai vagy egyéb módszerekkel való illegális gyűjtése és tárolása, ideértve a Fórum oldalait lekérő számítógépek IP-címeinek begyűjtését is.

- A Fórum moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

- Felhasználónk hozzászólása elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében, amennyiben az a Fórumon belül marad. Egyéb, kijuttatott információ és más tartalomért felelősséget nem vállalunk.

- A szerzői jogok megsértése esetén kizárólag a felhasználót terheli felelősség!

- A Fórumunkban közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk.