Szintlépés és Tapasztalati Pontok osztása

Tapasztalati pontokat a játék során a kalandokban jó megoldásokért, kiemelkedő jellemjátékért, kitartásért, szorgalomért lehet kapni. A kalandmesterek figyelik a játékosok aktivitását, problémamegoldását, karakterjátékát és ennek megfelelően adnak Tapasztalati Pontokat (TP).

Nem csak kalandokban, hanem szabad játékért is lehet pontokat kapni. Ha összegyűlik annyi, amennyi a következő szintlépéshez szükséges, a karakter fejlesztheti a képzettségeit vagy a képességeit, amikor magasabb szintre lép.


Újonc -------- 0 TP
1. szint ------- 50 TP
2. szint --------100 TP
3. szint --------150 TP
4. szint --------200 TP
5. szint --------250 TP
6. szint --------300 TP
7. szint --------400 TP
8. szint --------600 TP
9. szint --------800 TP
10. szint ----- 1000 TP


Végigjátszott kaland: 50 TP Globál kaland: 60 TP
Jó megoldásokért plusz:  5 TPKarakterfejlődés


Minden karakter induláskor öt képzettséget választhat. Minden faj és speciális kasztok kapnak ehhez egy plusz képzettséget vagy egy plusz szintet valamelyik képzettségre az ötből, valamint egy az anyanyelvét kiválaszthatja.

A szintlépések alkalmával  további képzettségeket lehet felvenni  vagy a meglévőket lehet fejleszteni. Új képzettséget vagy képességet csak páros szintlépéskor vehet fel a karakter.

Minden második szintlépéskor(páros) egy képzettség mellett egy képességhez is lehet egy plusz szintet adni, a páratlan szintlépéskor csak egy képzettség fejlődhet.

A játékos minden második szintlépésnél választ, hogy új képességet vesz fel, vagy a már meglévő képességét fejleszti egy szinttel. Az elérhető legmagasabb szint 10.

0.szint -> Karakterkezdés: 5+1 képzettség +nyelv esetleg 1 képesség  választása

1.szint -> 1.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése


2.szint -> 2.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése (Bónusz is lehet) vagy egy új felvétele+képesség fejlesztése/új képesség felvétele (ez esetben más nem fejleszthető)

3.szint -> 3.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése + nyelv felvétele


4.szint -> 4.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése (Bónusz is lehet) vagy egy új felvétele+képesség fejlesztése/új képesség felvétele (ez esetben más nem fejleszthető)

5.szint -> 5.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése


6.szint -> 6.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése (Bónusz is lehet) vagy egy új felvétele+képesség fejlesztése/új képesség felvétele (ez esetben más nem fejleszthető)

7.szint -> 7.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése


8.szint -> 8.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése (Bónusz is lehet)  vagy egy új felvétele+képesség fejlesztése/új képesség felvétele (ez esetben más nem fejleszthető)

9.szint -> 9.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése +nyelv felvétele


10.szint-> 10.szintlépés: 1 képzettség fejlesztése (Bónusz is lehet)  vagy egy új felvétele+képesség fejlesztése/új képesség felvétele (ez esetben más nem fejleszthető)


Minden újonnan felvett képzettség és képesség +1-es szintről indul, kivétel, ha kasztra kap a karakter egy plusz szintet.


Maximum képességek száma: 2

Maximum Bónusz egy képzettséghez: 1