Példák karakteralkotásra, képzettségek és képességek felvétele


Hétköznapi foglalkozású ember (Egyéb):

Lance úgy dönt, hogy egy játékos karaktert készít a Supernatural FRPG játékhoz. A felsorolt kasztok közül az embert választja, karaktere foglalkozása pedig hétköznapi foglakozású lesz, ezen belül pedig FBI ügynök.
A honlap „Előtörténet” pontjában leírtak alapján megadja karakterének nevét, faját, kasztját (FBI ügynök), és korát, valamint, hogy mely hírességről mintázta az avatrárját.
Ezután a különleges képesség következne, de tekintettel arra, hogy Lance hétköznapi foglalkozású embert választott, így karaktere különleges képességekkel nem rendelkezik.

Lance ezt követőn leírja karaktere kinézetét, és jellemét, aztán pedig az előtörténet következik, mely minimum 1000 szót tartalmaz.

Az előtörténet megírását követően a felszerelésen a sor. Mivel két fegyverrel csak vadász karakter indulhat, ezért Lance az ügynökének egy pisztolyt, egy szolgálati igazolványt, egy bilincset, egy mobiltelefont, és egy laptopot ad, aztán pedig az ügynök kocsiját határozza meg.

Most a karakter képzettségeinek kiválasztására kerül sor. A képzettségek kiválasztásánál Lance azt veszi figyelembe, hogy melyek azok, melyek a nyomozói munkához elengedhetetlenül szükségesek. Az anyanyelv az alap képzetségek közé tartozik, tehát ezen kívül még 5 képzettséget választhat ki magának.

Mivel karakterének a szolgálati gépkocsi (és sajátja) mindenképpen szükséges, ezért első képzettségnek a VEZETÉS képzettséget választja, melyet így +1-es szinten kap meg. Ezután azt kell meghatároznia meg, hogy milyen járművet tud vezetni, így a személygépkocsit választja.   

Másodikként a MEGFIGYELÉS/NYOMKÖVETÉS képzettséget választja, hiszen e nélkül nem tudna egy bűncselekmény helyszínén sok mindenhez kezdeni.

Harmadik képzettségnek a MEGGYŐZÉS nevűt választja, melynek a tanúk, és a gyanúsítottak kihallgatásánál veszi majd hasznát.

A negyedik kiválasztott képzettség a sorban a PUSZTAKEZES HARC, ami még jól jöhet arra az esetre, ha lefegyverzik, vagy közelharcra kerül sor valamely kaland kapcsán.

Lance utolsó, azaz az 5. képzetségnek a FEGYVERISMERET/HASZNÁLAT nevűt szemeli ki magának, melyhez +1 bónuszt kap, mivel FBI ügynökkel játszik.

Mivel az FBI ügynök nem lehet különleges képességű ezért Lance nem választhat egy
különleges képességet sem.
Lance készen áll a játékra.

Lance képzetségei a karakteralkotást követően a következők:

Név Lance Williams
Faj Ember
Kaszt FBI különleges ügynök
Jellem
Nyelvek Angol
Képzettségek

VEZETÉS +1 (személygépkocsi)
MEGFIGYELÉS/NYOMKÖVETÉS +1
MEGGYŐZÉS +1
PUSZTAKEZES HARC +1
FEGYVERISMERET/HASZNÁLAT (Lőfegyverek) +2

Képességek Nincs
Varázslatok Nincs
Fegyverek Glock 19, 9mm-es félautomata pisztoly
Teljesített kalandok -
Tapasztalati pontok -
Szint 0
Tartózkodási hely San Francisco

 

Különleges képességű ember:

Laura egy különleges képességű karaktert szeretne a játékhoz, így fajnak ezt választja. A karaktere újságíró lesz, ezt írja  kaszthoz. Kitalálja a karakter teljes nevét és korát és keres neki egy arcot (avatar személy).
Különleges képességet is kell választania a megadott lehetőségekből, amit a "Választható képességek" menüpontban talál meg, mégpedig az "Emberek képességei" címszó alatt.
Miután alaposan megfontolta, kiválasztja a Tisztánlátás és hallás nevű képességet és beírja az előtörténetébe a különleges képességhez. Induláskor csak egy képességet választhat, mint minden más képeséggel megáldott faj (kivételek a beépített képességek).

Ezután leírja a karaktere kinézetét és jellemét, majd megírja magát az előtörténetet, amiből kiderül Laura eddigi életútja. Ez legalább ezer szót tartalmaz.

A karakterlap kitöltése következik, amelyre értelemszerűen a név, a faj és a kaszt kerül fel először. Utána meg kell határoznia Laura jellemi hovatartozását, azaz választania kell a jó, semleges vagy a gonosz között.

A képzettségek következnek: Laura meggondolja, milyen tanult adottságai lehetnek a karakterének az előtörténete alapján. Ezeket a "Képzettségek" listából választja ki.
A karakter anyanyelve az angol. Továbbiakban kiválasztja a VEZETÉST, mert karaktere autóval fog közlekedni és van jogosítványa. Egy újságírónál abból indulhatunk ki, hogy valamilyen szinten művelt, így felveszi az ISMERETEK nevű képzettséget, ezen belül a Humán tudományokat, ennek 3 ágát: pl. Szociológia, Közgazdaságtan, Politika .
Ezzel már megvan 2 képzettsége, hiányzik még 3. A MEGGYőZÉS hasznos lehet egy újságírónak, így ez lesz a következő és mivel oknyomozó újságíró a hölgy, legyen a MEGFIGYELÉS/NYOMKÖVETÉS. Ötödiknek lehetne FEGYVERHASZNÁLAT, hogy meg tudja némileg védeni magát. Ezen belül, ami tetszik, például Lőfegyverek.

Laura kiválaszt ehhez egy számára szimpatikus lőfegyvert a felsoroltakból.

Ezzel megvan az 5 képzettség az induláshoz, de Laura adhat még egy plusz szintet egy tetszőleges képzettségéhez érdeklődésének megfelelően. Ez jelen esetben az Ismeretek lesz, ez +2-es szintűvé válik.

Képességét már kiválasztotta, ez is +1-es szintű lesz, így kerül a karakterlapra. Már csak a fegyvere és a tartózkodási helye hiányzik és készen van a karakterlapja.

Név Laura O'Shaunnessy
Faj Különleges képességű ember
Kaszt Újságíró
Jellem Semleges
Nyelvek Angol
Képzettségek

VEZETÉS +1 (személygépkocsi)
MEGFIGYELÉS/NYOMKÖVETÉS +1
MEGGYŐZÉS +1
ISMERETEK/HUMÁN (Szociológia, Közgazdaságtan, Politika)+2
FEGYVERISMERET/HASZNÁLAT (Lőfegyverek) +1

Képességek Tisztánlátás és -hallás +1
Varázslatok Nincs
Fegyverek Smith&Wesson pisztoly, 38-as kaliber
Teljesített kalandok -
Tapasztalati pontok -
Szint 0
Tartózkodási hely Los Angeles