Vámpír

vamp


A vámpír jelentése szűkebb értelemben egy misztikus, vérivó, emberforma lényt takar. Maga a vámpírizmus fogalma hiába vezethető vissza viszonylag rövid múltra, szinte minden kultúrában fellelhető eredete; mint Egyiptomban a vérivó istenek, istennők; a görögök emberszerű démonai, akik vérszívással betegséget terjesztettek; vagy az asszírok rosszul eltemetett halottai, akik vérszívóként „éltek” tovább.

Klasszikus értelemben a vámpír sírjából kikelt halott, bőre sápadt, nagy szemfogakkal rendelkezik, többnyire földöntúli szépséggel, csáberővel felruházott emberszerű alak. Az éjszaka leple alatt tevékenykednek, és bárhová bejuthatnak különleges képességeik segítségével, ha az nem megszentelt terület.

Mivel éjszakai élőhalottak, nappal koporsójukban alszanak a napfényt igyekezvén ezzel elkerülni. Félnek a szentelt víztől, feszülettől. Alakjuk nem látszódik a tükörben, és irtóznak a fokhagymától.


De hagyjuk a legendákat... A Fórumunkon játszható vámpírok ellen nem hatásos a fokhagymás pizza...


Az igaz, hogy a vámpírok nálunk is olyan halhatatlanok, akik nem öregszenek, viszont legendákkal ellentétben áldozatuk nem kel vámpíréletre egyetlen harapás után. Ahhoz hogy átváltozzon, a vámpírnak saját vérét kell „vacsorájának” szervezetébe juttatni, vagyis vámpírrá válni csak egy vámpír vérétől lehet.

Az áldozatnak az átváltozás fájdalmas, újszülöttként pedig végtelen étvágyúak. Lehetőség van azonban az emberi létbe való visszatéréshez, azonban pont az imént említett vérszomj miatt nehéz „embernek maradni”.


A vámpírok elsődlegesen ragadozók! A jellemük is általában ehhez igazodik. Az embereket éppen ezért csupán vacsorájuknak tekintik, kevesen vannak közülük, akik beérik a „vegetáriánus” étrenddel, az állatok vérével... Az életben maradáshoz ugyanis vérre van szükségük, ami hatalmas erővel ruházza fel őket, azt táplálja természetfeletti képességeiket. Erősebbek, gyorsabbak, és keményebbek, mint egy átlagember, valamint az érzékeik is sokkal kifinomultabbak, és csak kevés méreg létezik, ami hatásos ellenük. Azonban amíg nem fejlesztik képességeiket, erejüket sem tudják teljesen kihasználni. Minél alacsonyabb szintű a karakter, annál hamarabb terheli magát képességei használása során.

Kezdetben csak egy képességet lehet választani, később a fejlődés során lehetséges egy második felvétele is, csak fiatal, tapasztalatlan vámpír indítható.


Bővebben a Vámpírok képességei menüpontban a választható képességkről és felvehető hátrányokról.

Csak a Supernatural világába illő vámpírok játszhatóak, nem fogadunk el más irodalom, film, sorozat alapján alkotott karaktereket, sem híres, ismert vámpírokat!


Előnyök

Kifinomult érzékek: Ha egy vámpír egyszer megjegyzi valaki illatát, akkor sosem fogja azt elfelejteni, így ez által bármikor képes megtalálni bárkit. Tökéletesen látnak az éjszakai sötétben is, és meghallják a szívdobogás hangját akár a másik szobából is.


Emberfeletti erő: A vámpírok természetfeletti erővel rendelkeznek. Egy ütésük is akár 10 lábnyira repíthet bárkit, vagy felkenhetik a falra, könnyűszerrel rúgnak be ajtókat, és törik ketté a fát, vagy a fémet, mintha az papírból lenne. A legtöbb vámpírnak szinte fogalma sincsen arról, hogy milyen erő is lakozik benne addig, amíg nem keveredik bele valamilyen harcba.


Visszahúzódó fogak: A vámpíroknak ijesztően éles, ínyből visszaugró fogai vannak, amikkel könnyűszerrel át tudják harapni bárkinek a torkát.


Természetfeletti gyorsaság: A legendák úgy tartják, a vámpírok tudnak repülni, pedig valójában csak olyan gyorsak, hogy a hétköznapi ember szeme nem fogta fel. Többnyire lehetetlen, hogy gyorsabb legyen valaki is egy vámpírnál, hacsak nem tudja lelassítani halott ember vérével, vagy ki nem tudja csalni a napfényre.


Szívósság: Ugyan érzik a fájdalmat, de mivel testük természetellenesen kemény és gyorsan regenerálja a sérüléseket, így nem sok haszna van lőtt sebet ejteni rajta, vagy egy kést állítani a mellkasába.


Hátrányok

Lefejezés: Ez a legbiztosabb módja annak, hogy megöljük őket.


Halott ember vére: A frissen elhunyt ember vére méregként hat a vámpírokra. Mivel az élők vérével táplálkoznak, megmártva egy kést, vagy nyílhegyet egy halott ember vérében, nagyon hamar legyengíti őket, megfosztva ezzel képességeiktől


Tűz: Attól függetlenül, hogy a vámpírok gyorsan regenerálódnak, a tűz nagyon is fájdalmas tud lenni számunkra. Tűz által azonban csak akkor pusztítható el, ha teljesen elégetjük.


Napfény: A napfény teljesen legyengíti, de akár le is béníthatja vámpírokat. Az a egyed, aki kinn reked a napfényen, nem tudja használni semmilyen természetfeletti képességét, és gyorsaságát, hiszen azzal kell törődnie, hogy ne szenvedjen súlyos égési sérüléseket.


Nem választható kasztok: vadász, rendőr, ügynök, fejvadász, fegyvermester

Képességek: IDŐTLEN, MACSKASZEM, HALOTT EMBER VÉRE, NAPFÉNY, FEJLETT ÉRZÉKSZERVEK, GYORSULÁS, EMBERFELETTI ERŐ, REGENERÁCIÓ, KAPCSOLAT,  ÁRNYLEPEL