Első lépések
 

Először is, üdvözöllek nálunk, kedves vendég vagy leendő új tag! Jó, hogy idetaláltál és remélem, bekapcsolódsz majd te is a fórum változatos világának mozgalmas életébe!

Kezdjük ott, hogy mi is ez az oldal? Egy fórum alapú szerepjáték, amely a Supernatural világában játszódik. Legfontosabb menüpont tehát az „FRPG Fórum", ott található maga a játék és minden, ami hozzá tartozik.

Ha játszani szeretnél, először is regisztrálj egy azonosítót a honlapra, hogy annak teljes tartalmát el tudd olvasni!
A fórumra külön kell azonosítót regisztrálni, a honlap regisztráció oda nem érvényes és fordítva! A fórumra csak elfogadott előtörténettel, 16 éven felül és karakternévvel lehet regisztrálni, ahogy a szabályzatban található! Más regisztrációt csak kivételes esetben tudunk elfogadni!


 


Itt, a honlapon a főmenüben találhattok pár információt rólunk, a játékról általában és a sorozatról.

A „Játékról“ menü tartalmazza a szabályok és a játékmenet leírását, a meghirdetett kalandokat, a szintlépést és karakterfejlődést, egy szómagyarázatot (ha kezdő vagy, ajánljuk az elolvasását.) , valamint azon sorozatbeli karakterek listáját, amelyeket keresünk és lehet igényelni. Megnézheted továbbá a fórumon játszó karakterek teljes listáját és ezzel együtt a foglalt avatarszemélyeket.
A teljes menüt a felső „top“ menüből érheted el, ha beléptél az azonosítóddal!

A „Karakteralkotás“ menüpont tájékoztatást ad arról, hogyan szerkeszd meg a karaktered előtörténetét és milyen fajokat, illetve kasztokat lehet választani.
Egy menüpont bemutat példákat a karakteralkotásra és megtalálhatod a választható képzettségeket, képességeket, varázslatokat és fegyvereket. Itt található még a Vadászok kézikönyve is, ami minden leendő vadásznak kötelező olvasmány.
A teljes menüt a felső „top“ menüből érheted el, ha beléptél az azonosítóddal!

Ha regisztrálsz a honlapra, megnézheted a „John Winchester naplója“ című menüpontot is, amelybe a Supernatural lényeinek leírását gyűjtjük. Ez utóbbi még folyamatosan ki fog épülni.


Nos, ha olvasgattál már egy kicsit a honlapon, és úgy gondolod, szeretnél te is játszani, akkor a következőt kell tenned:

1., REGISZTRÁLJ, igazold vissza az email címedet és várd meg, amíg az adminisztrátor aktiválja a fiókodat!

2., Gondold meg, milyen karaktert szeretnél játszani. A „Fajok, kasztok" menüpont tájékoztat arról, milyen fajt is választhatsz.
Ha egy ismert sorozatbeli karakternek szeretnél a bőrébe bújni, jelezd a kérésedet, kívánságodat a fórumon a Karakterigénylés topikban! Akkor is érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, ha valamilyen kérdésed van az előtörténet megírásával kapcsolatban, szívesen segítünk neked. Kereshetsz minket Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. vagy kérdezhetsz a Vendégek kérdései topikban.
Csak regisztrált felhasználóknak látható a "Karakteralkotás" minden menüpontja, ahol tippeket találhatsz az előtörténet megírásához, a karakteralkotáshoz, a vadászok életformájához.

3., Ha eldöntötted és esetleges kérdéseidre választ kaptál, megírhatod a karaktered előtörténetét és elkészítheted a karakterlapját, majd felteheted az „Előtörténetek“ részre,
Az előtörténetet a megadott minta alapján készítsd el részletesen, érthetően és ellenőrizd a helyesírást is!
Egy adminisztrátor vagy moderátor véleményezni fogja az előtörténetet a staff közös döntése alapján és ha elfogadtuk, akkor regisztrálhatsz a fórumra a karaktered nevével, az előtörténeted pedig felkerül a megfelelő helyre.
Hogy a karakter rögtön útjára indulhat -e a nagy Supernatural világba azonban annak alapján döntjük el, mennyi tapasztalata van az illetőnek a szerepjáték terén.
Ennek felmérésére az új tagoknak küldünk néhány kérdést privát üzenetben, hogy megtudjuk, kezdő -e vagy már játszott más fórumokon avagy egyéb szerepjátékot.

4., Ha a staff úgy ítéli meg, egy kis gyakorlás nem árthatna neked vagy egyszerűen szeretnénk látni éles bevetésen hogyan viszed az általad kreált karaktert, akkor egy "Vadásztréningre" invitálunk. Ennek során a kalandmester felméri a játékos ismereteit és reakcióját bizonyos helyzetekben és ha szükségesnek látja, tanácsokat ad, hogyan lehetne javítani a játékon.
Az is lehet, hogy nem látjuk úgy, hogy szükséged lenne tréningre és máris mehetsz a játéktérre.
Mindkét esetben azonban nagyon fontos, hogy elolvasd a "Szabályokat" és a "Játékmenetet" mielőtt tréningbe vagy „éles" játékba kezdesz!

5., A játéktéren sok kalandot indítunk, egy részük ki van írva a „Vadászatok" menüpontban, ott lehet rájuk jelentkezni. Más részüket kiírás nélkül indítjuk, sok esetben ezekhez is lehet csatlakozni. Ha kalandot keresel, nyugodtan kérdezd a staffot!
Természetesen lehet magánkalandba is merülni vagy egy-két másik karakterrel játszani kalandmester nélkül.
Léteznek off-kalandjaink is, amelyek a játéktér időfolyamán kívül játszódnak.

Ha idáig eljutottál, a csapat teljes jogú tagja vagy és megkeresheted a helyed a Supernatural világban. Ha kérdésed van, fordulj bizalommal a staffhoz!

Jó játékot, jó kalandozást és jó borzongást kívánunk!

Supernatural Frpg Staff